Het project

Aan het begin van het dorpslint van Warder zijn  bouwkavels beschikbaar om te bebouwen met vrijstaande of twee onder een kap woningen. De kavels zijn van 7 tot 14 meter breed te verkrijgen en ongeveer 45 meter diep. Zowel aan de voor- als de achterzijde is vrij uitzicht op het veenweidegebied van Polder de Zeevang. De kavels zijn zowel met als zonder woning te koop. Het bestemmingsplan voor deze woningen is onherroepelijk dit betekend dat de vergunningsaanvragen voor de woningen mits ze voldoen aan het bestemmingsplan binnen 14 weken door de gemeente worden verstrekt.

Advies van professionals

Projectontwikkelaar Bart de Jong en makelaar Pieter Visser adviseren en begeleiden u als kandidaat kopers. Als u interesse heeft om op Warderpad een kavel te kopen maakt u een afspraak. Samen met Bart de Jong of Pieter Visser bezoekt u de locatie en is er de mogelijkheid tijdens een gesprek op het kantoor te Oosthuizen uitleg te krijgen over het project en antwoord op uw vragen.

Als je overweegt de kavel te kopen en kunt aantonen dat het financieel haalbaar is, spreken we exclusieve optie periode af. In deze periode die enkele weken kan duren onderzoek je of de woning naar keuze te realiseren is. Dat kan met een architect en of een aannemer naar keuze of bij een van onze geselecteerde aannemers. Het toetsen van het ontwerp bij de welstandscommissie kan ook een onderdeel van de optie periode zijn, je wilt immers wel zeker weten of de woning van je keuze ook van de gemeente gebouwd mag worden.

Wanneer je na de optie periode besluit de kavel te kopen wordt er een koopovereenkomst getekend. Samen vragen we de bouwvergunning aan bij de gemeente en als de bouwvergunning onherroepelijk is vindt het transport bij de Notaris plaats. De kavel wordt dan je eigendom en je betaalt de koopprijs. Dit is de door Hypotheekverstrekkers gangbare manier. Hierna worden de opstallen gesloopt, wordt het perceel bouwrijp gemaakt en gaat de aannemer met bouwen beginnen. De kosten voor het bouwen van de woning betaal je gedurende de bouw van de woning. De door ons geselecteerde bouwbedrijven: Hof en van der Gragt zijn aangesloten bij bouwgarant

In alle gevallen verkoopt Bart de Jong de kavels en heeft u een aanneem overeenkomst met een aannemer en betaalt u de aannemer direct. De getoonde prijzen van de woningen zijn netto prijzen zonder opslag.

Samen met vrienden of familie bouwen

Op de kavels mogen ook geschakelde woningen worden gebouwd. U kunt samen een twee onder een kap woning bouwen of wij kunnen samen met u uw nieuwe buren zoeken

V.O.N. prijs van de kavel

U koopt het eigendomsrecht van de kavel inclusief de notaris- en kadastrale kosten en overdrachtsbelasting. Een losse aanneming overeenkomst voor de sloop van de opstellen en het bouwrijp maken van het perceel inclusief riool aansluiting zijn inclusief de door u te betalen V.O.N. prijs van de kavel.

Het dorpje Warder

Warder ligt in het Veenwijdegebied en gemeente Edam-Volendam, grenst aan het IJsselmeer, heeft circa 800 inwoners, Het is heerlijk landelijk gelegen tussen Oosthuizen en Edam. Warder is ontstaan in de 11e of 12e eeuw tijdens de ontginning van het uitgestrekte laagveengebied ten zuiden van West-Friesland. Het dorp lag aanvankelijk verder naar het oosten, maar door het oprukkende water, tijdens de vorming van de Zuiderzee, is het dorp opgeschoven naar de huidige locatie. Het dorp heeft zich ontwikkelt zich tot een lintdorp, gelegen nabij het Markermeer.

Warderpad ligt op minder dan een kilometer afstand van de busverbindingen naar Purmerend, Hoorn en Amsterdam. Vier keer per uur bent u met het openbaar vervoer in 30 minuten in Amsterdam. Je hebt de keuze uit twee Lagere scholen, een supermarkt, warme bakker, ambachtelijke slager en zelfs een gezellige dorps restaurantjes op minder dan 5 minuten fietsen. De pittoreske steden Edam en Hoorn zijn op minder dan 10 minuten afstand, daar vind je de meer uitgebreide faciliteiten. landelijk wonen in Warder op deze locatie betekend: gegarandeerd blijvend genieten van de rust van het landelijke uitzicht door de natura 2000 status van de veenweide polder Zeevang. Heerlijk wandelen in de polder of genieten van het IJsselmeer met uw eigen boot vanaf de verschillende jachthavens op fietsafstand van uw nieuwe woning. Warder heeft een bloeiend en bruisend verenigingsleven, sportclubs zijn er in overvloed in Warder of het aangrenzende Oosthuizen.